KerekMese YouTube Csatorna KerekMese YouTube Csatorna KerekMese a Twitter-en KerekMese YouTube Csatorna

Csip-csip csóka

Iratkozz fel a bal alsó kis harang ikonra kattintva!

Csip-csip csóka, vak varjúcska… no meg néhány táncoslábú tyúk és egy öregasszony segít KerekMesésíteni az egyik legismertebb mondókát!

Kapcsolódó tartalmak

Írj kommentet Te is!

A kötelező mezők jelölése: *.


Egy Hozzászólás

 1. A csip-csip csóka szövege hibás! Nem vak varjucska! hanem KVAK varjucska! sajnos a tudatlanság és a lustaság miatt számos kiadványban vakítják a varjakat, no meg a dalocska tanítóit is!
  Ne vakítsák már sem a gyereket sem a varjakat! A “kvak” egy hangutánzó szó! Nézzék meg, hogy mi az a “kvak varjú”, mer a dalocska erről és nem a vak varjúról szól! A vak varjúnak nincs értelme, de ez senkit sem zavar (manapság). Én még a Brunszvik Óvodában kvak varjút tanultam, az apáca óvónőktől. A „kvak” egy hangutánzó szó! Ilyen hangot ad a bakcsó, ez egy hazai gém faj (és nem fajta!).
  Ezért a madár másik neve kvak varjú, ami nagyon is jól lát, mert alkonyatkor a legaktívabb.
  Olvassa el: http://gyereatiszatora.blog.hu/2015/01/29/bakcsok_a_tisza-_tavon

  Aki olvasta, az adja tovább! Mentsük a nyelvünket az elszürküléstől!

  prof. dr. Majer József. a zoológia professzora!

  • Kedves József,

   Köszönjük, hogy ilyen részletesen kifejtette véleményét. Mindazonáltal biztosak vagyunk benne, hogy az Ön által javasolt “kvak varjú” mellett a Wikipédián ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Bakcs%C3%B3 ) is felsorolt: vakvarjú, oláhpap, kakcsó, vasfejû és vakkánya elnevezések is helyesek, csupán más tájszólásban, területeken voltak elterjedtek.

  • A népdalban a szerző olyan szöveget ír amit akar.Ha ő bak varjúnak írja,akkor azt kell énekelni.Nem madárkutató a szerző és semmi köze a dalnak ehhez.Ez egy eredetileg népdal volt vak varjú megnevezéssel ugyan más szöveggel.

 2. Nagyon jo lett, gratula!!!
  Igaz, a gyerekek nem igazán ertettek, hogy 1:40 kornyeken miert tortem ki hahotazasban, de hat Ok mar egy masik korosztalyhoz tartoznak 🙂
  Ha csengohang is keszul belole, akkor biztosan vevo leszek ra 🙂

 3. Ez a dal rettenetesen erőltetettre sikeredett, egyhangú, unalmas. A legtöbb dal újra kérik játszani a gyerekek, ez feledhető. Elnézést a véleményért. Szerintem inkább ritkábban kellene új “műveket” alkotni, de azok lennének értékesek, érdekesek. Köszönöm!

  • Köszönjük véleményed Andrea, szerencsére mások nem így gondolják, eddig ez a videónk minden nézettségi csúcsot megdöntött… 🙂

Csip-csip csóka dalszöveg, mese szöveg

Csip-csip csóka,
Vak varjúcska.
Komámasszony kéreti a szekerét, szekerét…
Nem adhatom oda, tyúkok ülnek rajta.
Hess, hess, hess, hess!