KerekMese YouTube Csatorna KerekMese YouTube Csatorna KerekMese a Twitter-en KerekMese YouTube Csatorna

Afrikai kaland (Alpesi Krokodil mese)

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Alpesi Krokodilunk lába meggyógyult, így elindulhat szülőföldjére, Afrikába. De mi vár rá Nyuszivárosban? Ezt tudhatjátok meg mesénkből…

Az Alpesi Krokodil Afrikába megy

Az Alpesi Krokodilunk kalandjai Afrikában folytatódnak. Megnyerte a síversenyt, és ezzel egy vonatjegyet az afrikai Nyuszivárosba.

Kapcsolódó tartalmakÍrj kommentet Te is!

A kötelező mezők jelölése: *.


Egy Hozzászólás

 1. Nagyon szuper az oldal, és imádni valók a mesék. a 10 hónapos kisfiam imádja őket, már kb 2 hónapja ha meghallja a zenéket, nagyon örül, és nem lehet elrángatni a gép elől…. Legelső kedvence az iciri piciri tököcske volt, de azóta szinte mindegyik. Nagyon várjuk az újakat, reméljük hamarosan lesz egy pár új videótok 🙂 sok sikert kívánunk…. ( nekem is van egy kedvencem : A busz kereke csak körbe forog 😀 annyira tetszik neki is, dallamos, szval nagyon jó… Mégtöbbet szeretnénk 🙂

  • Kedves Zsuzsa,
   Köszönjük szépen visszajelzésed. Örülünk, hogy már megvannak a kedvenceitek, lesz még miből válogatni, és hamarosan indul az ünnepi dalszavazás is… 🙂

 2. Sziasztok!Mi már az első videótoktól figyelemmel kísérünk titeket.A 17 hónapos kisfiam imádja a dalaitokat,a videókat is,táncol,azokra alszik el,azokra eszik.Mi pedig már kívülről fújjuk őket,még az én anyukám és apukám is ezeket dúdolja és énekli Áronnak.Szuperek vagytok!!!!Az lenne a kérdésem,hogy csak ez a két Krokis mese van még,mert a képekben láttam Hófehérkés,Majom banánfán,Cicuska Macuska mesét is,de a meséknél csak a két Krokis van.Ha vannak,akkor hogy lehet behozni őket?

  • Köszönjük szépen Évi!
   Jelenleg csak a két Krokis mese létezik, a harmadik készülőben van, de az is Krokis lesz. A képek rovatban csak illusztrációkat töltöttünk fel, 1-2 kapcsolódik a mesékhez, de jellemzően csak egyedi képecskékről van szó. A mesék száma csak lassan fog növekedni, mert egy mese elkészítési ideje alatt kb. 2-4db zenés videó is megszülethet, így inkább erre tesszük a hangsúlyt. De minden erővel azon vagyunk, hogy minden rovat folyamatosan bővüljön egy kicsit… 🙂

 3. Nagyon tetszettek az eddigi mesék, és alig várjuk, hogy tovább olvashassuk Alpesi Krokodilunk és Víziló barátja történetét!

Afrikai kaland (Alpesi Krokodil mese) dalszöveg, mese szöveg

1. Elérkezett a nap, amikor az Alpesi Krokodil lába meggyógyult a síbaleset után, lekerült a gipsz, és végre készülődhetett a nagy utazásra, kis Víziló barátjához Afrikába.

2. Gyorsan megmosta a fogát, és kiválasztotta a legcsinosabb ruháját.

3. Most már tényleg készen állt, hogy elinduljon a vonatállomásra kedvenc gibbon taxijával.

4. Amint megérkezett az állomásra, a menetrend táblán kereste meg, mikor is indul az a bizonyos afrikai járat. Á megtaláltam – mondta és már iszkolt is a vágányhoz.

5. A vonat kigördült a pályaudvarról, közben felhívta kis barátját, hogy el ne feledjen érte jönni a nyuszivárosi állomásra. De a végállomás még messze volt, és nem mindennapi utastársakkal hozta össze a sors…

6. Éjszaka is folytatódott az utazás. A padon eldőlve álmodozott a krokodilok hazájáról, miközben zakatolt a vonat és a légy néha-néha horkantott egyet.

7. Egy egész nap és egész éjszaka utazás után, a vonat megállt egy pár órára Egyiptomban. Az Alpesi Krokodil felkapta fényképezőgépét, és csatlakozott egy turista csoporthoz, hogy megnézhesse azokat a hatalmas piramisokat belülről is.

8. Gyönyörű festmények borították a falakat, körös-körül. Az egyik járat ajtajánál azonban egy igazi Nílusi Krokodil aludta legszebb álmát. Drága szarkofág, erre nem mehetünk tovább! – mondta az idegenvezető – Az egyetlen mód arrébb vinni a tánc lenne, de ahhoz egy bátor önkéntes is elkelne.

9. Krokodilunk másra se várt! Majd én megtáncoltatom! Én is Krokodil vagyok és a a táncot is bírom. Azzal megragadta mocsárszagú nílusi társát, és néhány ügyes lépéssel szabaddá tette az Arany Terem díszes bejáratát.

10. És megérte! Volt ott amfóra, fejdísz és macska, egytől egyig arannyal bevonva!

11. A piramisból kilépve sípolást hallott a távolból: Hú-húúúú – szólt a mozdony figyelmeztetése – aki 5 perc múlva nincs a vonaton, az lekéste. De volt más választás, tevét bérelt és vágtázás! Sosem gondolta volna, hogy a sivatag hajója gyorsabb, mint egy igazi motorcsónak…

12. A vonatot elérte és a napnyugta fényében egy almát ropogtatva a csodálatos állatokat nézte: zsiráf, a hosszú nyakú, zebra a csíkos és még elefánt is volt ott olyan 3000 kilós!

13. Reggel megérkezett Nyuszivárosba. Leszállt kedvenc gőzöséről, és Vízilót kereste, de hiába, mindenhol csak nyuszik kavalkádját látta. Aztán egy furcsa szerzet azt mondta: Kövessen!

14. Mint kiderült Busman volt az illető, aki agyag házhoz vezette, hol volt szép nád tető. Nem volt mindennapi a szállás, vastag, tapasztott falak, tágas ablakok, és kézzel faragott, fa bútorok.

15. Ledobta lila bőröndjét, és tengerpart felé vette az irányt. A finom langyos tengeri szellőben felszerelte függőágyát, és 1-2 óra alatt kipihente fáradtságos, hosszú utazását.

16. Az alvás jót tett, de még jobbat a zuhany, ilyet még sosem hallott, vagy próbált: egy elefánt fröcskölte a kádba a vizet és a gém tartotta a pöttyös törölköző tógát.
Közben jutott idő barátját is felhívni: Ne haragudj, – mondta a Víziló – de az eső elmosta a sínt a dzsungel közepén, még kell 1-2 nap mire rendbe tesszük és mehetünk megint!

17. Másnap reggel Krokodil a szokásos kávéja után elhatározta, hogy nyakába veszi a várost, és felkutatja a legjobb helyi kofát, hogy meg tudja főzni kedvenc zöldség levesét.

18. Sajnos egyáltalán nem volt ez olyan könnyű mint gondolta. Ahogy a zöldséges pulthoz lépett, az eladó elbújt a pénztárgép mögé. Hiába lóbálta pénzét, az eladó meg se mukkant, csak egy plakátra mutató kéz jelent meg a pult mögött.

19. Sebaj, akkor eszem egy finom fagyit! – gondolta. De a majom fagyis sem szolgált mással csak egy félelmetes képre mutogató ujjacskával. Mi történhetett itt? – töprengett a Krokodil.

20. Bánatosan és éhesen visszavánszorgott az apartmanjába, mit sem sejtve arról, hogy egy nyuszi titokban követi őt.

21.A Nyuszi az ablakon keresztül is hallgatózott, amikor Krokodil elővette hegedűjét és rázendített. Tátva maradt a titkos követő szája, amikor meghallotta a gyönyörű muzsikát. Hmm, meg van mit kell tennem! – gondolta a Nyuszi.

22. Másnap az alpesi Krokodil elhatározta, hogy tesz még egy próbát a piacon, hátha sikerrel jár. De most már észrevette, hogy követik.

23. Megfordult és azonnal kérdezett: Miért követsz engem? Ohh, és miért nem szaladsz el mint mindenki más, amint meglát?

24. Ne haragudj kedves Krokodil, nem hibáztathatsz minket, ugyanis mikor még kisgyerekek voltunk, egyetlen egy könyvet olvastak nekünk a szüleink, ami egy félelmetes és gonosz krokodilról szólt! – mondta Nyuszi.

25. De támadt egy ragyogó ötletem! Ezt nézd!

26. Jesszusom mi a csuda ez? – aggódott a Krokodil. Ne ijedj meg, nem fog megenni. Csak gyere velem, és megmutatom neked! – nyugtatta Nyuszi.

27. Még aznap este a holdfényben éneklő répák hangjukkal elkápráztatták az Alpesi Krokodilt.
Lenne kedved velük együtt koncertet adni a többi nyuszinak? Biztos megenyhülnének! – érvelt a Nyuszi.
Hegedülni? Miért is ne! Próbáljuk meg! – vágta rá Krokodil.

28. Hajnalban összeszedték a répákat, hogy legyen még idejük felkészülni a nagy koncertre.

29. Nyuszi egy szuper plakátot is készített a nagy eseményre, és teleragasztotta vele a várost.

30. Rengetegen eljöttek a koncertre, tömött sorokban álltak a pénztáraknál.

31. Elkezdődött a koncert, a közönség csak ámult a szokatlan énekesek láttán, és hangjukat hallván. Már éppen a szólista belépését remélték, amikor a függönyök mögött Krokodilunk berezelt.

32. Mi történt veled – kérdezte Nyuszi – csak nem megijedtél?
Rettenetesen félek, még sosem hegedültem közönség előtt.- válaszolta Krokodil
Miért, mi történhet? A legrosszabb esetben megdobálnak paradicsommal, no meg zellerrel de akkor legalább megfőzheted azt a híres zöldség levesed, nem igaz!? – lelkesítette a Nyuszi.

33. Az Alpesi Krokodil erőt vett magán, kilépett a rivaldafénybe hegedűjével, az állához emelte és behunyt szemmel kezdett el játszani. A nyuszi publikum nem tudta eldönteni hogy ijedtében vagy gyönyörűségében esett le az álla.

34. A csendet egy szempillantás alatt taps és ováció váltotta fel, óriási sikere volt Krokodilnak! Ilyenről még álmodni sem mert, először zenélt ekkora közönség előtt…

35. A koncert végén a nyuszi tömeg felemelte és a magasba dobálta, mint egy igazi szupersztárt!

36. A végszóra Víziló is megérkezett, és átölelte rég nem látott barátját.
Láttad? Szerették a hegedű játékom!?
És végre nem bújtak el előlem. – lelkendezett Krokodil.

37. Ez volt az igaz története Nyusziváros legnagyobb koncertjének, ahol répák énekeltek, és hegedű hangja zengett száz és száz nyuszinak, akik soha többet nem féltek a krokodiloktól!

Folytatjuk…