KerekMese YouTube Csatorna KerekMese YouTube Csatorna KerekMese a Twitter-en KerekMese YouTube Csatorna

KerekMese paródiák és szerzői jogi követelések

A KerekMese videók szerzői jogi védelem alatt állnak.

A KerekMese tartalmat felhasználó videók elsősorban akkor kerülnek törlésre a YouTube-ról, ha azok a KerekMese fiatal közönsége számára elérhetővé válnak (nincs korhatár beállítás, a cím/meta alapján megjelenik kapcsolódó videóként, megtévesztő az előképe, stb…), és károsak lehetnek a fiatal korú közönség számára, tehát pl. káromkodást, vulgaritást, túlzott erőszakot tartalmaznak.

Ezen kívül a Youtube fair use ajánlásainak megfelelően azon videók is törlésre kerülnek, melyekben túlzott arányban szerepel KerekMese tartalom úgy, hogy azt új üzenettel, értelemmel nem ruházza fel a feltöltő. Itt tipikusan arra lehet gondolni, hogy ha pl. egy 5 perces KerekMese videóba 10db 1 másodperces saját szöveget tesz bele a feltöltő, az nyilvánvalóan nem lesz mások számára szórakoztató, érdekes, értékes tartalom és ez szintén eltávolításra kerülhet.

A fair use (méltányos használat) elbírálásának elvei alapján a következők miatt nem alkalmazható az elv a KerekMese tartalmakra:

  1. Mert a paródiák általában kereskedelmi jellegű felhasználások, és nem oktatási célt szolgálnak.
  2. Mert a KerekMese művei fikciós jellegűek, nem alkalmazhatóü rájuk az elv.
  3. Mert a paródiákban a művek jelentős rész felhasználásra kerül.
  4. Mert a paródiák a KerekMese művek megyítélését rontják, piacára, értékére rossz hatással vannak.

Továbbá minden esetben törlésre számíthatsz, ha a KerekMese videót teljes egészében újra feltöltöd, vagy több videót vagy részletet összefűzve töltesz fel. Ezek a feltöltések kifejezetten megkárosítják a KerekMese videók készítőit és kivétel nélkül törlésre kerülnek.

2020 április 24-től a KerekMese videók teljes egészében csak a KerekMese.hu oldalon érhetők el, és a változással párhuzamosan elkezdtük a KerekMese paródiák letiltását (blokkolás).
Erre azért kerül sor, mert a Youtube-on a törölt videók helyett a paródiák kezdtek el megjelenni, és azokat gyermekek is láthatták.

Paródiák blokkolása és törlése 2020-tól

2020 április 24-től az összes KerekMese videó felhasználásával készített paródiát minden esetben blokkoljuk.
Amennyiben a paródiát a rendszerünk automatikusan nem érzékeli, de bejelentés érkezik, vagy észrevesszük, kénytelenek vagyunk manuális eltávolítási kérést beküldeni. A manuális kérés egyben büntetéssel is jár, hiszen itt blokkolást nem, csak eltávolítást kérelmezhetünk.

Annak érdekében, hogy ilyen bűntetések miatt ne kerüljön egyetlen paródia készítő csatornája sem azonnal törlésre, igyekszünk egyszerre maximum 2db videót eltávolíttatni. Amennyiben a feltöltő 24 órán belül az összes KerekMese paródiát magától törli, további törlés kérelmet nem nyújtunk be.
Amennyiben a feltöltő nem törli a paródia videókat, újabb törlési kérelmet nyújtunk be, ami adott esetben a csatorna törléséhez is vezethet.

Mit tegyek, ha a KerekMese (Hubitrade Bt) szerzői jogi követelése miatt törölték a videómat?

Kérjük, olvasd el a fentieket!
Bizonyos esetekben lehetőség van rá, hogy magad töröld le videódat, és fiókod visszakapja eredeti státuszát. Írj nekünk (info kukac kerekmese.hu), és írd le pontosan melyik videód (URL) érintett, és 24 órán belül vállalod-e a videó letörlését. Amint lehet, válaszolunk!