Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | KerekMese július 8, 2013
KerekMese YouTube Csatorna KerekMese YouTube Csatorna KerekMese YouTube Csatorna KerekMese a Twitter-en

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

1. A Szerződési Feltételek alapfogalmai

Közzétéve: 2013.06.30.
Utolsó frissítés: 2017.01.22.

1.1 Szolgáltató adatai

Neve: Hubitrade Bt
Címe: 1119 Budapest, Hengermalom út 2/D.
Adóigazgatási azonosítószám: 29116805-2-43
Cégjegyzék száma: 01-06-710596
Bankszámlaszám: 10102093-30853503-00000009 (Budapest Bank Rt)
Email: [email protected]
Telefon: 06 30 46 36 740
Kapcsolattartó személy: Vass Mónika
A szerződés nyelve magyar.
A megkötött szerződés nem minősül írásban kötöttnek, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem kerül iktatásra, és később nem kereshető vissza és a szerződés semmilyen magatartási kódexre nem utal.
A továbbiakban Szolgáltató.

Európai Bizottság online vitarendezési platform: http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/index_hu.htm
A Vásárló a lakóhely szerinti járási hivatalokhoz fordulhat fogyasztóvédelmi bejelentéseivel. A járások teljes listáját itt találja: http://jarasinfo.gov.hu/

1.2 A Vásárló

Aki a Webshop Szolgáltatást igénybe veszi, azaz a Webshop internetes felületén keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

1.3 A Szállító

Szolgáltató álltal megbízott szállítmányozó cég (futárszolgálat, posta).

2. Webshop Szerződési Feltételek célja

Az Szolgáltató a Webshop szerződési feltételeit azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a Webshop Szolgáltatással, és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a Szolgáltató és a Vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a Webshop Szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket.
A Webshop Szerződési Feltételei a Szolgáltató, és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a Szolgáltató Webshop tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

2.1 A Webshop Szerződési Feltételek közzététele

A Webshop Szerződési Feltételek Vásárló által történő elfogadása a Webshop-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A Feltételek elfogadásának minősül, ha a Vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

2.2 A Webshop Szerződési Feltételek hatálya

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Webshop Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A Webshop Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. A Webshop Szerződési Feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a Webshop-szolgáltató a Webshop-szolgáltatást biztosítja.

3. A Webshop-szolgáltatás

Szolgáltató a Vásárló részére az alábbi feltételek szerint nyújtja a Webshop-szolgáltatást.

3.1 A Webshop-szolgáltatás területi hatálya

A Webshop-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (INTERNET) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Szolgáltató azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el.

3.2 Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

3.3 A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak

 • CD és DVD lemezek
 • ruházati termékek
 • könyvek és egyéb nyomtatott kiadványok

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

3.4 Rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

4. A Webshop Szerződés Létrejötte és módosítása

4.1 Általános jellemzők

A Szerződés a Szolgáltató Internetes felületén történő megrendeléssel, illetve jelen Szerződési Feltételek elfogadásával jön létre. A Webshopban való vásárlás feltétele a szállítási adatok és elérhetőségek megadása. A megrendelések akkor jönnek létre, amikor a Vásárló a Megrendelést végső formájában jóváhagyja. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Vásárló által hibásan megadott rendelési, számlázási vagy szállítási adatokból eredő károkért, különös tekintettel a hibásan megadott szállítási címre.

4.2 Rendelés menete

 1. A megvásárolni kívánt termékeket helyezze a kosárba.
 2. Tekintse meg a kosarát, ellenőrizze a termékek darabszámát és típusát. Ha minden az elvárásának megfelelő, kattintson a rendelés gombra.
 3. Adja meg számlázási és szállítási adatait, majd válassza ki a szállítási és fizetési módot.
 4. Amennyiben elolvasta és egyetért vele, fogadja el az ÁSZF-et a Rendelés gomb melletti jelölőnégyzettel, és kattintson a Rendelés gombra.
 5. A rendelés rögzítését követően a visszaigazoló oldalon megtalálja az összes rendelési információt, valamint a fizetéshez szükséges tudnivalókat. Ezen információkat a rendeléskor megadott email címére is automatikusan elküldjük.

4.3 Megrendelés módosítása, törlése

A megrendelés jóváhagyása után elektronikusan a megrendelés már nem törölhető. A megrendelés visszavonását a Vásárló a rendelés visszaigazoló e-mailre küldött válaszlevélben, a Webshop Kapcsolat menüpontjában megadott elektronikus levelezési címen, illetve telefonos hívószámon teheti meg. A megrendelés visszavonása csak a postázás, illetve a futárszolgálat részére történő átadás előtt lehetséges.

4.4 Fizetési feltételek

A Vásárló a vásárolt áruk és szolgáltatások ellenértékét a rendelés során kiválasztott előreutalás, vagy utánvét fizetési móddal teljesíti.

4.4.1 Fizetés előreutalással

Vásárló a Szolgáltató számlaszámára előzetesen utalja át az összeget, mely együttesen tartalmazza az áru(k) ellenértékét és a szállítási költséget. A Szolgáltató kizárólag belföldi forintátutalásokat fogad.

4.4.2 Fizetés utánvéttel

Vásárló utánvét esetén az áru kézbesítése során, készpénzben a Szállítónak fizeti meg a rendelés ellenértékét. A Szállító kizárólag abban az esetben jogosult átadni a csomagot, ha a Vásárló az ellenértéket teljes mértékben megfizette.
A Vásárló kifejezetten tudomásul veszi, hogy az utánvétes vásárlás fizetési kötelezettséget von maga után.

4.5 Szállítási módok

A Szolgáltató ügyfélszolgálati irodát nem tart fent, személyes átvételi lehetőséget nem biztosít.
A szállítást a Magyar Posta Zrt. MPL futárszolgálata végzi. A szállítási díjat a rendelés leadása előtt a webáruház kijelzi a Vásárló számára és az szerepel a sikeres rendelés oldalon, valamint az e-mailes visszaigazolásban is.

Szolgáltató részteljesítést nem vállal, a Szállító részteljesítést nem fogadhat el. A Vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja.

A Szolgáltató szállítási napokon az adott napig beérkezett utánvétes, valamint az adott napig előreutalással kiegyenlített előreutalásos rendeléseket átadja a Szállítónak.
Szállítási napok: hétfő, csütörtök (amennyiben nem munkaszüneti nap).

4.6 Sikertelen kézbesítés

A kézbesítést a Szállító két alkalommal kísérli meg. Sikertelen kézbesítés esetén a Szállító a rendelés során megadott telefonszámon egyeztet új kézbesítési időpontot a címzettel.

A Vásárló kifejezetten vállalja, hogy az általa megjelölt szállítási címen, átveszi a küldeményt.

A csomag, melyet a Vásárló nem vesz át visszaszállításra kerül a Szolgáltatóhoz, mely a Szolgáltató számára plusz költségként jelentkezik. A Vásárló tudomásul veszi, hogy a visszaérkezett csomagok ismételt szállítását a Szolgáltató csak abban az esetben kísérli meg, amennyiben a visszaszállítás, valamint az ismételt szállítás költségét a Vásárló előreutalással előzetesen megfizeti.

Amennyiben a Vásárló nem fizeti meg a fenti többlet szállítási költségeket, a Szolgáltató jogosult a rendelést törölni.
Amennyiben a rendelés előreutalásos fizetéssel történt, a Vásárló számlájára visszautalandó összeg a teljes rendelési érték első szállítási költséggel, visszaszállítás költségével, valamint a sztornó/helyesbítő számla postázási költségével csökkentett része.

Amennyiben a rendelés utánvétes fizetéssel történt, és a Vásárló a kézbesítési kísérletek során a csomag átvételét, vagy a fizetést megtagadja, a Szolgáltató jogosult a Vásárlótól a rendeléssel kapcsolatban felmerült szállítási költséget – beleértve a visszaszállítás költségét is – követelni a rendelkezésére álló jogi lehetőségek igénybevételével.

4.7 Termékek épségének ellenőrzése

Vásárló vállalja, hogy a csomag átvételekor – a kézbesítő előtt – felbontja a csomagot és ellenőrzi a benne található termékek épségét. Amennyiben a termékek sérültek, a Vásárló a szállító képviselőjével jegyzőkönyvet vetet fel, melyben szerepel a sérülés részletes leírása.

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

5. Elállási jog (egyszerűen)

Vásárlónak 14 napig jogában áll a szerződéstől elállni. A megrendelt terméket a Vásárló az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles hiánytalanul visszaküldeni a Szolgáltató részére. Az elállásra nyitva álló 14 napos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a vásárló a csomagot átvette. A visszaküldés költségei a Vásárlót terhelik.

A törvénynek megfelelően a következő termékek esetében nem tudjuk biztosítani az elállás jogát:

 • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a Vásárló felbontotta,
 • olyan termék értékesítése esetében, amely a Vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a Vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza,
 • valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben.

(A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a DVD és CD kiadványok esetében elállási jogával csak akkor élhet, ha a kiadvány csomagolását nem bontotta meg.)

A vitás esetek elkerülése végett a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról a  Szolgáltató videofelvételt készít. A Szolgáltató az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb a termék visszaérkezését követő 14 napon belül visszajuttatja a vásárlónak. Kérjük, elállás esetén szíveskedjen megadni bankszámlaszámát, hogy a visszatérítést haladéktalanul el tudjuk végezni!

5.1. Elállási jog gyakorlásának menete

 • Bizonyosodjon meg róla, hogy élhet elállási jogával, pl.: legfeljebb 14 napja vette át csomagját, CD/DVD esetében nem bontotta meg a celofán csomagolást, nem egyedi, személyre szabott terméket rendelt, stb…
 • Ha élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban ([email protected] / Hubitrade Bt – 1119 Budapest, Hengermalom út 2/D. –  Elállási nyilatkozat minta). Kérjük, lehetőleg e-mailben küldje nyilatkozatát. Ha postai utat választ, ajánlottan adja fel nyilatkozatát, így tudja igazolni a postára adás dátumát, mely legfeljebb a kézhezvételtől számított 14. nap lehet.
 • A megrendelt terméket futárszolgálattal, vagy postai úton juttassa vissza cégünk címére (Hubitrade Bt – 1119 Budapest, Hengermalom út 2/D.). Fontos, hogy a termék sérülésmentesen kerüljön vissza, ezért kérjük légpárnás borítékban, vagy megfelelően csomagolt karton dobozban küldje azt. A visszaküldés költsége a Vásárlót terheli. A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!
 • A Szolgáltató az elállási nyilatkozat megérkezésétől számított 14 napon belül, a Vásárló által megadott Bankszámlaszámra visszatéríteni az áru árát, feltéve, hogy a Vásárló visszaküldte az árut.

5.2. Elállási jog – a hivatalos tájékoztató

Az elállási jog gyakorlása a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján a következő módon lehetséges.

Vásárló 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, a Vásárló jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap, amelyen a Vásárló vagy a Vásárló által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.

Ha a Vásárló elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:
Postai úton: Hubitrade Bt – 1119 Budapest, Hengermalom út 2/D.
E-mailben: [email protected]

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is(Elállási nyilatkozat minta). A Vásárló határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha a Vásárló eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a a Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a Vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Vásárló az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli.
A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Vásárló köteles a Szolgáltató számára – Hubitrade Bt – 1119 Budapest, Hengermalom út 2/D. – a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vásárló viseli.

Vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Ha Ön kérte, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén Ön köteles megtéríteni számunkra a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget. Hasonlóképpen visszatérítjük az Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.

A Vásárló nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát:

 1. Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 2. lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

6. Szavatosság / garancia

Vásárló elfogadja, hogy DVD és CD kiadványok esetén a Szolgáltató a vonatkozó szabványoknak megfelelő lemezeket biztosít, de nem vállalja, hogy a lemezek minden forgalomban lévő lejátszó készüléken hibamentesen lejátszhatók. A DVD és CD lemezek hibamentesnek tekintendők, amennyiben egy márkás lejátszó készüléken, vagy számítógépen lejátszhatók.

A Vásárló az általa hibásnak vélt kiadványokat – borítóval, tokkal együtt és hibaleírást mellékelve – saját költségén, légpárnás borítékban, ajánlott postai küldeményként juttathatja el a Szolgáltató címére. Az így visszaérkezett lemezeket a Szolgáltató szemrevételezi, majd több lejátszó készüléken teszteli. Amennyiben a szemrevételezés során sem szennyeződést, sem külsérelmi nyomot nem talál – különös tekintettel a karcolásokra – továbbá a lejátszás egyik lejátszó készüléken sem sikeres, a lemez hibásnak tekintendő.

A fentiek alapján hibásnak tekinthető lemezeket a Ptk. 306. §-ban meghatározottak szerint a Szolgáltató postafordultával cseréli.

Vásárló által visszaküldött, de hibásnak nem tekinthető lemezek ismételt kiszállításának költsége a Vásárlót terheli. Ezen termékek visszaszállítását a  Szolgáltató csak abban az esetben indítja el, amennyiben az ismételt szállítás költségét a Vásárló előreutalással előzetesen megfizeti.

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése a Vásárlót terheli!

7. Adatvédelem, adatbiztonság

7.1 Adatvédelmi Nyilatkozat

A megrendeléshez szükséges adatfelvétel során a Szolgáltató a következő adatokat rögzíti a Vásárlókról:
A Vásárló azonosításához szükséges adatokat:
– Név
– Szállítási cím
– Elektronikus levelezési cím
– Elérhetőségi telefonszáma
Választhatóan megadható adatokat:
– Egyéb közlendő
– Számlázási cégnév

A megrendelések kiszállítása érdekében a Szolgáltató a következő adatokat bocsátja a Szállító, illetve a Szállító Megbízottja rendelkezésére: • Megrendelő neve • A teljes Szállítási cím • A megrendelés összege szállítási díjjal együtt (utánvétes megrendelés esetén). A Vásárló az ÁSZF elfogadásával kifejezetten hozzájárul szállítási adatainak felhasználásához a sikeres kézbesítés érdekében.

7.2 Személyes adatok módosítása

Megadott személyes adatait a Vásárló emailben vagy telefonon bármikor megváltoztathatja illetve törölheti.

 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.
A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Szolgáltató általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

 •  
 •  
 •  
 •